Sauna

Onze sauna in luxe uitvoering met cabine voorzien in hemlock aan de binnenkant, voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen.
De Tower oven met elektrische bediening en digitale regelcentrale met bankvoeler is niet alleen een streling voor het oog, maar zorgt voor de perfecte regeling. De temperatuur kan op vraag variëren van ongeveer 70 tot 90 graden Celsius. Beter een iets lagere temperatuur voor zij die geen doorwinterde saunagebruikers zijn of tegen geen hoge temperaturen kunnen, zodat je toch op een aangename manier het doel van de sauna kunt ondervinden en de tijd krijgt om te zweten.
De 3 ruime banken in abachi op 2 niveau’s met luxe rugsteunen zorgen voor een aangenaam comfort.
Vanuit onze sauna kijk je door de glazen wand naar het ruime terras, zodat je alvast niet het gevoel hebt in een kleine afgesloten ruimte te zitten!

Doel van uw bezoek aan de sauna:

Het voornaamste effect van een saunabezoek is ongetwijfeld de krachtige doorbloeding. De huid maar ook de inwendige organen worden sterk doorbloed door impulsen in de bloedsomloop.

Het tweede effect is de ontspanning van de spieren en het zweten. Dit gebeurt zonder enige lichamelijke inspanning. Je kan dus stellen dat een saunabad niet inspannend maar juist ontspannend werkt.

Een sauna zorgt er ook voor dat men minder gevoelig wordt voor grote temperatuurverschillen. Men is beter bestand tegen koude maar ook tegen extreme warmte.

Het eigenlijke effect van de sauna :

Hart- en bloedvaten: Training van de vaatspieren, verbetering van de doorbloeding, bloeddruk zakt doordat de vaten zich openen.

Luchtwegen: Betere doorbloeding, meer afgifte van slijm, stimulatie van de ademhaling.

Stofwisseling: Ondersteuning van de afvoer en toxines, afscheiding van vochtophoping in het weefsel.

De huid: De huidtemperatuur stijgt tot boven de 40° maar de inwendige temperatuur verandert weinig.
Hogere weerstand tegen infecties.
Positieve invloed op zenuwstelsel en de psychische conditie.
De huid vernieuwt zich sneller doordat er huidschilfers losraken. Zo wordt de huid zachter en soepeler.
Het verouderingsproces van de huid wordt even vertraagd.

Spieren: Ontspanning van de spieren.

Spijsvertering: Ondersteunt regelmatige darmwerking.
Vermindert de neiging tot verkramping van maag en darmen.