Sauna

Onze sauna in luxe uitvoering met cabine in Hemlock-Barnwood aan de binnenkant voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen én is een streling voor het oog.

De naam “Barnwood” is een verzamelnaam voor alle gerecycleerd hout afkomstig van eeuwenoude schuren (Barns) uit Amerika (of Canada) die neergezet werden door de eerste pioniers die deze streken aandeden. Deze oude Barns worden nu afgebroken, het hout van vaak 150 of 200 jaar oud, meestal eik of Hemlock, wordt getest op kwaliteit en krijgt een nieuwe bestemming. Want dit exclusieve hout is zelfs na al die tijd nog steeds in topconditie!

Ook in deze tijden is het natuurlijk super duurzaam om Barnwood te gebruiken omdat er geen nieuwe bomen gekapt hoeven te worden. Wij dragen hiermee bij aan een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen.

De Tower oven met elektrische bediening en digitale regelcentrale met bankvoeler is niet alleen een streling voor het oog, maar zorgt voor de perfecte regeling. De temperatuur kan op vraag variëren van ongeveer 70° tot 90° Celsius. Beter een iets lagere temperatuur voor zij die geen doorwinterde saunagebruikers zijn of tegen geen hoge temperaturen kunnen, zodat je toch op een aangename manier het doel van de sauna kunt ondervinden en de tijd krijgt om te zweten.
De 3 ruime banken in abachi hout op 2 niveau’s zorgen voor een aangenaam comfort.
Vanuit onze sauna kijk je door de glazen wand naar het ruime terras, zodat je alvast niet het gevoel hebt in een afgesloten ruimte te zitten!

Doel van uw bezoek aan de sauna:

Het voornaamste effect van een saunabezoek is ongetwijfeld de krachtige doorbloeding. De huid maar ook de inwendige organen worden sterk doorbloed door impulsen in de bloedsomloop.

Het tweede effect is de ontspanning van de spieren en het zweten. Dit gebeurt zonder enige lichamelijke inspanning. Je kan dus stellen dat een saunabad niet inspannend maar juist ontspannend werkt.

Een sauna zorgt er ook voor dat men een betere weerstand opbouwt. Men is beter bestand tegen koude maar ook tegen extreme warmte.

Het eigenlijke effect van de sauna :

Hart- en bloedvaten: Training van de vaatspieren, verbetering van de doorbloeding en de bloeddruk zakt doordat de vaten zich openen.

Luchtwegen: Betere doorbloeding, meer afgifte van slijm en stimulatie van de ademhaling.

Stofwisseling: Ondersteuning van de afvoer en toxines en afscheiding van vochtophoping in het weefsel.

De huid: De huidtemperatuur stijgt tot boven de 40° Celsius maar de inwendige temperatuur verandert weinig.
Hogere weerstand tegen infecties.
Positieve invloed op zenuwstelsel en de psychische conditie.
De huid vernieuwt zich sneller doordat er huidschilfers losraken. Zo wordt de huid zachter en soepeler.
Het verouderingsproces van de huid wordt even vertraagd.

Spieren: Ontspanning van de spieren.

Spijsvertering: Ondersteunt regelmatige darmwerking.
Vermindert de neiging tot verkramping van maag en darmen.